UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дві партії з орбіти Коломойського фінансує одна і та ж фірма - «Чесно»

Примітно, що офіс фирмі розташований в бізнес-центрі з офісом Коломойського.

Одна і та ж фірма, яка має відношення до групи компаній олігархів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова "Приват", в березні цього року на однакову суму коштів профінансувала партії "За майбутнє" і УКРОП.

Так, як йдеться в матеріалі руху «Чесно», партія "За майбутнє" (до жовтня 2019 називалася "Україна майбутнього"), згідно з фінансовим звітом за I квартал 2020 року, офіційно не має жодного працівника, який не володіє і не користується ніяким майном. Водночас у березні 2020 партія отримала єдиний за весь квартал внесок - 100 тис. грн від ТОВ "Міленіум 2018" з Києва.

Примітно, що основний вид діяльності цієї фірми - готельний бізнес, також вона спеціалізується на торгівлі, оренді тощо. За даними системи YouControl, ТОВ "Міленіум 2018" пов'язане з групою "Приват".

Як наголошується, один із двох співзасновників ТОВ "Міленіум 2018" - Євген Рувинський, керівник, засновник і бенефіціар ряду підприємств в Києві та Дніпрі. У Верховній Раді 8-го скликання він працював на громадських засадах помічником депутата від "Блоку Петра Порошенка", ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова, якого зараз судять за звинуваченням у зловживанні владою та службовому підробленні. Як зазначає YouControl, кілька компаній, якими керує Рувинский, мають відношення до групи "Приват".

«Чесно» також зазначає, що другий співзасновник ТОВ "Міленіум 2018" - Наталя Суммовська, яка є директором ЗАТ "Будівельно-фінансова компанія" Глобал Естейтс "(також має відношення до групи "Приват"; станом на 2016 рік власниками ПрАТ були безпосередньо Коломойський і Боголюбов, зараз же воно оформлене на офшорні фірми). Зазначена компанія володіє будівлею в центрі Києва - на вулиці Володимирській, 12. Це бізнес-центр "Міленіум", де розташований офіс Коломойського. Саме в цьому бізнес-центрі з червня 2020- му зареєстрована партія "За майбутнє" (в офісі 302), а її сусідом є УКРОП (винаймає офіс 307).

Як з'ясувало рух Чесно, ТОВ "Міленіум 2018" тривалий час фінансує партію УКРОП. Перший внесок в розмірі 1 млн грн політсила отримала від цієї фірми ще в грудні 2018 го. Протягом наступного року ТОВ перерахувало УКРОП три транші на загальну суму 2,35 млн грн. А в I кварталі 2020 року компанія зробила на користь партії два внески на суму 200 тис. грн. Цікаво, що в один день, 13 березня 2020 року, ТОВ "Міленіум 2018" здійснило відразу два платежу по 100 тис. грн кожен: один - УКРОП, інший - "За майбутнє".

Депутатську групу "За майбутнє" сформували 23 мажоритарника, обрані народними депутатами до Верховної Ради IX скликання. 20 травня в Україні створили партію "За майбутнє", яку очолив народний депутат Ігор Палиця, близький до олігарха Ігоря Коломойського.