UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дружина та бізнес-партнер Медведчука звернулася до Зеленського: "Звільніть мого чоловіка"

Вона вважає, нібито СБУ утримує його незаконно. 

Оксана Марченко, дружина та бізнес-партнер кума Владіміра Путіна та депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, якого вчора затримала СБУ, звернулася до президента Володимира Зеленського із закликом звільнити її чоловіка. Відеозвернення вона опублікувала на своїй сторінці в YouTube

"Я Оксана Марченко, дружина народного депутата України Віктора Медведчука, звертаюся до президента Зеленського. Прошу вас зробити всі необхідні дії для негайного звільнення мого чоловіка Медведчука Віктора Володимировича, якого незаконно утримує СБУ. Віктор Володимирович не порушував жодних законів України та не залишав територію. Він завжди виступав за мир та діалог, згоду в Україні. Вам, пане президенте, це дуже добре відомо. Немає жодних сумнівів в тому, що його переслідують з політичних мотивів всупереч законам України та нормам міжнародного права. Його життя має бути поза небезпекою. Я чекаю вашої відповіді", - зазначила Марченко. 

Згодом Марченко зняла ще одне відеозвернення, цього разу до президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана. Дружина Медведчука закликала його допомогти родині та стати посередником у "ці темні години". 

Читайте також: "Путін усвідомив, що його просто надурили": Ходорковський оцінив роль Медведчука в підготовці до війни

Нагадаємо, 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання СБУ кума Владіміра Путіна та депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Згодом у зверненні президент запропонував Росії обміняти його на українських громадян, які перебувають у полоні. Також Зеленський заявив про необхідність судити Медведчука "за правилами воєнного часу".

У МВС вважають оптимальним обмін політика на інформацію про фінансування "п’ятої колони". Щоправда, там не певні, чи цього обміну захоче сам Медведчук. Та після такої пропозиції у Москві перейшли до погроз українській владі, назвавши історію з кумом Путіна "британською схемою".