UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога США вкрай важлива. Без неї у лікарнях буде все більше українських воїнів — Зеленський

Він розчарований, що бюрократія перешкоджає нашій державі отримати необхідну підтримку, зокрема технології та зброю. 

Президент Володимир Зеленський попередив, що у випадку, якщо Конгрес США не ухвалить рішення про продовження військової допомоги Україні, "дедалі більше наших героїчних хлопців буде у лікарнях". Під час інтерв'ю Fox News він наголосив, що для держави американська підтримка є вкрай важливою. 

"Ми повинні вижити. Ми повинні знайти якісь паралельні кроки або правила, але зрозумійте, що ця допомога вкрай важлива, – сказав Зеленський. - Якщо у вас немає справжнього захисного щита і потужної артилерії, звісно, ви будете втрачати людей". 

Президент розчарований тим, що бюрократія перешкоджає Україні отримати необхідну підтримку, технології та зброю. 

Fox News опублікувало лише промо інтерв'ю з Зеленським. Повна версія вийде сьогодні вночі. 

Читайте також: Домашня робота для республіканців: Білий дім розіслав "червоним" збірку статей про те, що переживає Україна без підтримки США

Нагадаємо, Сенат США 13 лютого остаточно схвалив продовження допомоги Україні та виділення на це 61 млрд доларів. Результати голосування - 70 "так" і 29 "проти". Втім, процес заблокувала Палата представників, пішовши на канікули до 28 лютого. Ба більше, спікер Майкл Джонсон заявив, що законопроєкту не вистачає жорсткіших заходів з безпеки кордону, тож він не просуватиме пакет у нижній палаті Конгресу.