UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Верховної Ради можуть пройти сім партій – опитування

У першій трійці "Батьківщина", "Слуга народу" і "Громадянська позиція".

На виборах до Верховної Ради України подолати 5%-й бар'єр і пройти в парламент можуть сім політичних сил, у першій трійці лідерів ВО "Батьківщина" (21,7% серед тих, хто визначився), "Слуга народу" (11,4%) і "Громадянська позиція (9,8%). Спільне опитування провели Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), Центр Разумкова та соціологічна група "Рейтинг".

За "Опозиційний блок" готові проголосувати 9,2%, "Блок Петра Порошенка" - 8,1%, Радикальну партію Олега Ляшка - 7,0%. Партія "Наші" депутата Євгена Мураєва набирає 4,9% голосів респондентів серед тих, хто визначився.

Дослідження було проведено з 19 жовтня по 2 листопада. Вибіркова сукупність: 10 000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,0%.

Раніше повідомлялося, що в III кварталі цього року Радикальна партія Олега Ляшка заплатила 1,8 мільйонів гривень з державного бюджету України за рекламу на телеканалах "112 Україна" і NewsOne. При цьому члени Радикальної партії підтримують введення санкцій проти зазначених телеканалів. За даними "Комітету виборців України", всього в ІІІ кварталі "радикали" заплатили за рекламу по телебаченню 3 мільйони гривень.