UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Порошенка та Медведчука можуть застосувати перехресний допит — ДБР

Для цього потрібна відповідна база. 

У Державному бюро розслідувань заявили, що до п'ятого президента України Петра Порошенка, який має повернутися в Україну 17 січня, та одного з лідерів "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, підозрюваних у державній зраді, можуть застосувати перехресний допит. Радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян розповіла про це під час останнього брифінгу

"Наскільки мені відомо, кримінально-процесуальний кодекс не виключає такої можливості. І якщо буде відповідна база, і буде потреба, то слідчі зберуть відповідний фактаж та запросять на перехресний допит згаданих осіб", - зазначила вона.

 

Читайте також: Суд продовжив Медведчуку домашній арешт до 10 місяців – депутат

Нагадаємо, 20 грудня  виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Порошенка підозрюють у "сприянні діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Політика викликали на допит 23 грудня, однак він на нього не з’явився, бо перебуває за кордоном.

24 грудня ЗМІ повідомили, що в Офісі генерального прокурора підписали клопотання про арешт Петра Порошенка. Сума застави становить 1 млрд гривень.

Згодом Порошенко заявив, що планує повернутись в Україну 17 січня, а його адвокати виступили із вимогою призначити на 17 січня засідання суду щодо обрання Порошенку запобіжного заходу. Вони зазначили, що політик готовий добровільно прийти до суду.