UA / RU
Підтримати ZN.ua

До кінця літа Кабмін закриє КПВВ на кордоні з Кримом — Немчінов

Обмеження діятимуть із 8 години 9 серпня до 8 години 30 серпня.

Кабмін вирішив до кінця серпня тимчасово припинити роботу КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом. Про це на своєму каналі в Телеграм повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

"Уряд прийняв рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї. Це обумовлено дорученням президента України Кабінету міністрів України переглянути режим роботи контрольно-пропускних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Рішення спрямовано на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", — написав Немчінов.

Обмеження, за його словами, діятимуть із 8 години 9 серпня до 8 години 30 серпня.

Винятками будуть громадяни України та члени їх родин:

Що стосується перетину кордону іноземцями та особами без громадянства, то він здійснюватиметься за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Економіка України минула пік кризи від введення карантину

Нагадаємо, вчора  вранці через технічний збій на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ ЗМІ поширили інформацію про те, що в "червону зону" нібито увійшли Харків і Костопільський район Рівненської області.

На брифінгу Степанов нічого не сказав про те, увійшов чи Харків в червону зону. На інтерактивній карті ЦОЗ відображаються старі дані.

Нагадаємо, з початку серпня в Україні діє "зональний" розподіл областей. Це означає, що регіони з найменшою захворюваністю COVID-19 знаходяться в «зеленій» зоні, а області зі значним поширенням - в «помаранчевій» і «червоній».