UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для обговорення "Північного потоку-2": радник Держдепу сьогодні відвідає Київ

В українській столиці він пробуде два дні. 

Для обговорення питань "Північного потоку-2" цього тижня Варшаву та Київ відвідає радник Держдепу Дерек Чоллк. Про це повідомляє пресслужба американського відомства. 

Сторони також обговорять питання відносин між країнами, проте "Північний потік-2" - пріоритетна тема. 

У Київ Чоллк приїде вже сьогодні, аби 20 та 21 липня провести робочі зустрічі. На порядку денному також питання впровадження реформ та обговорення енергетичної безпеки. 

Читайте також: Меркель змінила точку зору по "Північному потоку-2" - Вітренко

Нагадаємо, під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським у Берліні 12 липня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що транзит газу через Україну повинен зберегтися після запуску "Північного потоку-2".

У Білому домі заявили, що чекають відповіді, що зробить Німеччина, щоб РФ не використовувала газ, як зброю проти України і Східної Європи.

Детальніше,про що говорили в Берліні український президент і німецький канцлер, читайте в статті Володимира Кравченка"Меркель не обернулася назад« Північний потік »"

Про що домовилися Байден і Меркель 15 липня на зустрічі у Вашингтоні пише в статті "Байден і Меркель задекларували нові відносини" Олексій Їжак.