UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дипломати розпочали підготовку візиту Ліз Трасс до України — Пристайко

Візит нової прем'єр-міністерки Великої Британії Ліз Трасс в Україну може відбутися найближчим часом.

Переможниця на виборах лідера Консервативної партії Ліз Трасс, як вона і обіцяла під час виборчих перегонів, незабаром відвідає Україну. Українські дипломати вже розпочали підготовку. Про це заявив посол України у Британії Вадим Пристайко в ефірі каналу Freeдом.

Ліз Трасс відвідувала Україну 17 лютого, незадовго до повномасштабного вторгнення Росії. Після цього вона неодноразово висловлювала бажання знову приїхати в нашу країну.

«Коли Трасс формально стане прем'єркою, 6 вересня, я думаю, одразу ж відбудеться дзвінок, і домовленості про візит Ліз Трасс не забаряться. Ми вже як дипломатична система почали готувати й цю розмову, і приїзд Ліз Трасс до Києва», — повідомив Пристайко.

Читайте також: NYT: Трасс подвоїть британську підтримку України

1 вересня Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трас заявила, що в разі обрання її лідером Консервативної партії, який автоматично стає прем’єр-міністром країни, свою першу телефонну розмов вона проведе з президентом України Володимиром Зеленським.

5 вересня Президент України Володимир Зеленський провів підсумкову телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Раніше президент України опублікував у своїй колонці в The Mail+ лист подяки Борису Джонсону. У ньому він згадав перші дні війни та підтримку, яку надав Джонсон