UA / RU
Підтримати ZN.ua

Діалог з Росією повинен тривати в трьох форматах: Блінкен та Рау назвали їх

Сторони підтвердили відсутність ознак деескалації ситуації. 

Державний секретар США Ентоні Блінкен та голова ОБСЄ й міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау провели телефонну розмову, під час якої зійшлися в думці про те, що діалог з Росією повинен тривати у трьох форматах: НАТО - Росія, США - Росія, форум ОБСЄ. Про це розповідає пресслужба польського МЗС

"Співрозмовники погодилися, що надалі існує шанс на дипломатичне вирішення нинішньої кризи, а ключем до цього має бути діалог за трьома напрямками: США-Росія, Рада НАТО-Росія і форум ОБСЄ", - йдеться в повідомленні. 

Обидві сторони підтвердили, що наразі не бачать ознак деескалації ситуації, про які розповідає Москви, тобто не бачать підтверджень відведення військ та техніки від кордонів України. 

Читайте також: У Раді Європи закликали РФ до деескалації конфлікту навколо України

Нагадаємо, ввечері 17 лютого президент США Джо Байден висловив думку, що РФ все ж наважиться на вторгнення в Україну "найближчими днями". Згодом державний секретар США Ентоні Блінкен під час засідання Радбезу ООН повторив цю тезу, додавши, що Москва готується атакувати Київ

Про нову колективну угоду і «пекельні» санкції читайте в статті Дмитра Наталухи ""Будапешт-2": 10 кроків, які зупинять Путіна" для читачів ZN.UA.