UA / RU
Підтримати ZN.ua

Діалог між США та КНР триває: американські дипломати вирушили до Китаю

В рамках візиту обговорюватиметься продовження відповідального управління конкуренцією між двома країнами.

Через  місяць після зустрічі президента США Джо Байдена з головою КНР Сі Цзіньпіном на Балі, під час саміту "Великої двадцятки", діалог між двома наддержавами триває. Незабаром американські високопосадовці прибудуть до Китаю для обговорення відповідального управління конкуренцією. Про це йдеться у заяві Державного департаменту США.

З 11 по 14 грудня помічник держсекретаря у справах Східної Азії та Тихого океану Деніел Крітенбрінк та старший директор Ради національної безпеки з Китаю та Тайваню Лора Розенбергер відвідають одразу три азійські країни: Китай, Південну Корею та Японію.

Читайте також: В Китаї після зустрічі Байдена і Сі Цзіньпіна закликали Росію і Україну до переговорів

В рамках робочої поїздки високопосадовців до КНР, обговорюватимуться результати зустрічі американського та китайського лідерів, для продовження відповідального управління конкуренцією між двома країнами та пошуку потенційних галузей співпраці. Крім того, дипломати готуватимуть підґрунтя для візиту державного секретаря США Ентоні Блінкена на початку наступного 2023 року в КНР.

Читайте також: Харріс закликала Китай до діалогу зі США

Нагадаємо, раніше планувалася зустріч міністрів оборони США та Китаю, після саміту G-20, на полях форуму регіональної безпеки в Камбоджі.