UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держсекретар США зазначив, що країни "Східного партнерства" так і не змогли викорінити корупцію

У більшості країн "Східного партнерства" видно відчутний прогрес, але серйозні виклики, які стосуються свободи слова, ЗМІ, корупції, все ще залишаються.

Держсекретар США Джон Керрі зазначає, що майже всі країни ініціативи ЄС "Східне партнерство" продемонстрували прогрес у своєму розвитку.

Про це йдеться у його зверненні з нагоди проведення саміту, яке було зачитанно на конференції громадянського суспільства у Вільнюсі у четвер, 28 листопада.

"Був прогрес у більшості з цих країн, але в той же час, залишаються серйозні виклики, які стосуються свободи слова, ЗМІ, корупції", - підкреслив він.

Дж.Керрі зазначив, що на цьому шляху важливою є участь громадянського суспільства, яке є рушійною силою в розвитку правової держави.

"Кожна з країн - Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Молдова, Україна, Грузія - у них звичайні громадяни відіграють критичну роль для того, щоб просуватися далі до міжнародного співтовариства і це дуже важливо", - підкреслив держсекретар США.

Як відомо, сьогодні у четвер, 28 листопада, відкривається саміт Східного партнерства у Вільнюсі, на якому планували підписати Угоду про асоціацію України з ЄС. Однак за тиждень до саміту Україна призупинила підготовку до підписання документа. !zn

Читайте також:

Держсекретар США проігнорує саміт ОБСЄ в Києві через відмову України від євроінтеграції

Президент Литви закликала східних партнерів ЄС прислухатися до голосу громадян