UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдеп США "розглядає всі варіанти" через нарощування російських військ поблизу України — Голос Америки

США обмірковують можливі варіанти реагування у разі ескалації.

Державний департамент Сполучених Штатів розглядає "всі варіанти" реагування на можливу широкомасштабну агресію Росії проти України, заявила на брифінгу помічник державного секретаря з європейських та євразійських справ Карен Донфрід, повідомляє Voice of America.

Брифінг відбувся перед візитом держсекретаря США Ентоні Блінкена до Латвії та Швеції наступного тижня для участі у саміті НАТО, де нарощування Росією техніки та військ поблизу України стане однією з ключових тем для обговорення.

“Як ви розумієте, на столі є всі варіанти, і є інструментарій, який включає цілу низку варіантів. Тепер Альянс має вирішити, які наступні кроки хоче зробити НАТО”, — сказала Донфрід.

На запитання, чи збирається Блінкен зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Стокгольмі, Донфрід відповіла, що вона не має жодних даних про такі двосторонні домовленості.

Державний секретар США Ентоні Блінкен та генсекретар НАТО Єнс Столтенберг обговорили питання зосередження російських військ біля кордону з Україною напередодні зустрічі членів Альянсу в Ризі.

Читайте також: Зеленський про ймовірність широкомасштабної війни: "Ми повністю готові до будь-якої ескалації"

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс розповів, що НАТО планує обговорити способи стримування Росії на саміті, який відбудеться наступного тижня.