UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати з фракцій БПП і "Батьківщини" побилися в студії "5 каналу"

Свідок бійки Антон Геращенко назвав причиною конфлікту "поправку Лозового".

Член парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Олексій Гончаренко та його колега з фракції "Батьківщини" Вадим Івченко влаштували бійку в будівлі "5 каналу".

Відеозапис інциденту опублікував народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook ввечері у четвер, 15 березня.

За його словами, причиною конфлікту між депутатам стала так звана "поправка Лозового", скасування якої Верховна Рада провалила.

"Через поправку Лозового пролилася перша кров...Конфлікт... почався в студії і продовжився в коридорі. Я викликав поліцію для оформлення протоколу", - написав політик.

Нагадаємо, 3 жовтня 2017 року Верховна Рада прийняла президентський закон про внесення змін до Господарського та Цивільного процесуальних кодексів, Кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів. Парламент прийняв цей законопроект у першому читанні 20 червня. Розглядати його в другому читанні почав 7 вересня, всього було подано 4834 поправки.

Після цього деякі депутати і юристи заявили про те, що до прийнятого закону "радикал" Андрій Лозовий вніс поправку, яка дозволить уникнути покарання колишнім членам Партії регіонів, у тому числі Віктору Януковичу.

Згідно з новою законодавчою нормою, слідство зобов'язане закрити провадження, якщо протягом року після його реєстрації не вдалося встановити підозрюваних (вручити їм повідомлення про підозру).