UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати ОПЗЖ більше не можуть голосувати у Київській облраді

Щоправда, таке рішення має обмежений термін.

Київська обласна рада призупинила повноваження депутатів із забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа – За життя». Про це у Facebook повідомив автор проєкту і депутат Київської обласної ради Роман Титикало.

Тепер, поки в Україні діятиме воєнний стан депутати Київської облради від ОПЗЖ не зможуть голосувати на сесіях.

Читайте також: «Венеційка» та БДІПЛ проти того, аби в Україні на 10 років після війни заборонили балотуватись членам проросійських партій

12 травня минулого року у Верховній Раді офіційно ліквідували фракцію «Опозиційної платформи – За життя», співголовами якої є Віктор Медведчук та Юрій Бойко.

Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові 20 червня 2022 року заборонив політичну партію «Опозиційна платформа – За життя». Згідно з рішенням суду, майно ОПЗЖ має перейти державі. 

Це була перша серед 11 вже заборонених тоді партій, яка захищалася та брала участь у судовому процесі. У Мін’юсті стверджують, що представник ОПЗЖ брав участь у засіданні за допомогою відеоконференції.

Водночас за словами заступниці міністра юстиції Валерії Коломієцю, з якою для ZN.UA поговорила Тетяна Безрук, напрацювань щодо виведення із Верховної Ради депутатів ОПЗЖ немає. Коломієць уточнила, що перед Мін’юстом взагалі не стоїть такого завдання.