UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дениса Малюську відправили у відставку з поста глави Мін'юсту

Верховна Рада України підтримала звільнення з посади міністра юстиції України Дениса Малюськи. За відповідну постанову на засіданні 4 вересня проголосували 249 депутатів, повідомив парламентар з фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Чутки про звільнення Малюськи ходили давно. Ще в липні стало відомо, що міністр юстиції давно підписав заяву про відставку без вказання дати. Не звільняли його увесь цей час через відсутність заміни.

Тепер очікується, що його на посаді замінить віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Сам Малюська ще у вівторок ввечері підтвердив, що виходить із уряду.

«Вранці понеділка штірліца ведуть на розстріл. Тиждень починається погано - подумав штірліц. А якщо серйозно, то на цей раз, на відміну від попередніх 100500, усе серйозно», - написав він у Facebook  та додав, що мусить встигнути закрити ще низку «хвостів» та попросив депутатів ВРУ підтримати його відставку.

Денис Малюська працював у команді президента Зеленського ще з 2019 року. Зокрема, на позачергових виборах у 2019 році його обрали депутатом ВРУ від партії «Слуга народу», однак він на першому ж засідання склав повноваження, оскільки пішов працювати в уряд. Міню'ст він очолював з 29 серпня 2019 року.

Читайте також: Кудрицький прокоментував свою відставку з посади глави "Укренерго"

4 вересня Верховна Рада провалила голосування за відставку глави Мінреінтеграції Ірини Верещук. Її звільнення підтримали 214 народних парламентарів, тоді як для прийняття рішення потрібно щонайменше 226 голосів. Також ВРУ не змогла відправити у відставку голову Фонду держмайна Віталія Коваля. Для ухвалення рішення депутатам не вистачило одного голосу.

Натомість ВРУ 243 голосами звільнила очільника Мінстратегпрому Олександра Камишіна. Крім того, депутати прийняли відставку віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної. Також Рада проголосувала за відставку міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця.

Зранку, 4 вересня, стало відомо, що заяву про відставку подав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Комітет підтримав його відставку.