UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данілов про рішення суду в Гаазі: "Українці не готові чекати вісім років"

Злочини рашизму мають бути засуджені водночас зі злочинами фашизму й комунізму, наголосив він. 

Секретар РНБО Олексій Данілов привітав рішення суду Гааги по справі катастрофи авіалайнера MH17. Також у своєму мікроблозі у Twitter він наголосив, що українці не готові чекати на покарання РФ так довго. 

"Вважаємо це першим етапом великого процесу над злочинним путінським режимом, - зазначає Данілов. - Єдине – українці не налаштовані чекати на вирок вісім років. Злочини рашизму мають бути засуджені водночас зі злочинами фашизму й комунізму". 

Читайте також: У російському МЗС прокоментували вирок суду по МН17

Нагадаємо, 17 листопада суд у Гаазі визнав, що літак MH17 у 2014 році в небі над Донбасом збили з підконтрольної російським бойовикам територій з допомогою комплексу, який привезли з РФ. Суд назвав винних у катастрофі, це співробітники ГРУ РФ Ігор Гіркін (Стрєлков), Сєргєй Дубинський та український колаборант Леонід Харченко. Усіх трьох заочно засудили до довічного ув'язнення. Ще одного обвинуваченого - Олєга Пулатова - суд виправдав.

У Москві, як і очікувалося, назвали цей вирок "політично вмотивованим". А от президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення суду є основою для засудження винних найвищого рівня.