UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данілов оцінив доцільність візового режиму з РФ

Секретар РНБО додав, що у взаємодії з Росією немає дрібниць.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов не бачить користі від запровадження візового режиму з Росією, та розповів про необхідність жорстких кроків у комунікаційному плані щодо цієї країни.

«Вводити чи не вводити якісь візові режими? Треба розуміти, що після цих дій ми будемо мати. Ми і так розуміємо, хто до нас їде, кого ми не пускаємо.... Яке завдання вирішить введення візового режиму? », - сказав Данилов в інтерв'ю« РБК-Україна ».

Він додав, що українські прикордонники і так не пускають в країну велику кількість громадян РФ, а саме питання візового режиму є «специфічним».

Що ж стосується комунікації з РФ, то тут він деяку відповідальність покладає на суспільство.

«Тут немає дрібниць. Ми розробили глосарій щодо того, які ми рекомендуємо використовувати назви і терміни. Тут є тонка грань. Ви знаєте, у мене була дискусія з приводу використання слова "Донбас".... підтримувати і використовувати ці наративи в своєму лексиконі - це не зовсім коректна і правильна історія», - сказав секретар РНБО.

Читайте також: США віднесло російських емігрантів до «бездомних національностей»

Розмови про введення візового режиму з РФ введуть з початку збройних дій Росії щодо України в 2014 році. Однак відповідне рішення на обговорення парламенту і уряду так і не виносили.