UA / RU
Підтримати ZN.ua

Члени сімей "Небесної сотні" звернулися до керівництва країни з протестом проти реваншу диктатури

Вже саме звернення "бекркутовцев" говорить про спробу очорнити подвиг українців і Революцію Гідності

Представники родин героїв Небесної сотні опублікували в Facebook відкрите звернення до президента Володимира Зеленського, голови Верховної Ради Дмитр Разумкова і Генерального прокурора Руслана Рябошапки, в якому висловили своє обурення ознаками реваншу диктатури, які все більше відчуваються в Україні.

"Ми, представники сімей героїв Небесної сотні, постраждалих під час подій Революції Гідності і її активних учасників, ветеранів російсько-української війни, обурені ознаками реваншу диктатури, які стають все більш демонстративними в сьогоднішній Україні", - написали члени сімей "Небесної сотні". -

Представники колишнього "Беркута" і злочинного режиму Януковича вже не тільки не соромляться вчиненого, а наважуються вимагати від української влади перегляду законодавства і проведення розслідування, спрямованого проти учасників Революції Гідності.

Діячі режиму Януковича хизуються безкарністю, дозволяють собі погрози у бік "майданівців". Дедалі частіше в українському інформаційному просторі лунають тези, витворені російською пропагандою, про "переворот", про "громадянську війну"; зневажається українська мова, культура, історія.

На жаль, складається враження, що нинішній владі до вподоби таке демонстративне паплюження пам'яті Героїв, завдяки яким і вона, до речі, існує".

24 січня члени громадської організації "Сім'ї "Небесної сотні" звернулися до керівництва ДБР з проханням про зустріч, на якій хотіли обговорити нагальні питання і вимоги:

Відповідь на звернення до ДБР досі не отримана, але представники родин "Небесної сотні" не залишають надії на розумну реакцію на їх лист, а також чекають відгуку на своє звернення до вищих осіб країни.

Нагадаємо, 8 лютого до Києва повернулися двоє колишніх "беркутівців", яких наприкінці грудня обміняли підконтрольними Росії терористичними угрупованнями "Л-ДНР".

Підозрювані у розстрілах на Інститутській Олександр Маринченко та Сергій Тамтура заперечують провину у вбивстві 48 і пораненні 80 людей та називають Революцію Гідності "державним переворотом", таким чином стверджуючи, одночасно, і незаконність нинішньої влади як обраної після "перевороту".

Такої ж думки і їхні адвокати, які закликають президента Володимира Зеленського переглянути підсумки Революції Гідності й оголосити амністію "всім учасникам протистояння, зокрема співробітникам правоохоронних органів".

Саме проти цієї маніпуляції протестують члени сімей "Небесної сотні".

Детальніше про те, куди подівся "Беркут" після 2014 року, чи покарають винних у вбивствах на Майдані і як "деберкутизувати" нинішню поліцію читайте в матеріалі Михайла Каменєва і Степана Золотаря "Беркут", який і досі ширяє над нашими головами".