UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через невдоволення виборами Зеленський вирішив влаштувати кадрові перестановки в ОПУ - ZN.UA

Таке рішення Зеленського має порадувати главу ОПУ Єрмака.

Невдоволення результатами місцевих виборів Володимир Зеленський вирішив висловити відставкою першого заступника голови Офісу президента Сергія Трофімова, повідомили джерела ZN.UA в ОПУ. Якщо це рішення залишиться в силі, то ним будуть дуже засмученими в Державній архітектурно-будівельній інспекції та в керівництві УПЦ МП. А зрадіє цьому глава Офісу президента Андрій Єрмак, давно прагнув позбутися Трофимова і взагалі почати кадрове оновлення Офісу голови держави.

Єрмак вважає, що компетентність команди, набраної в ОПУ з минулого життя Зеленського і ексглави Офісу президента Андрія Богдана, себе вичерпала. Результат виборів став доказом.

Очікується, що в разі, якщо проект указу щодо відставки Трофимова буде підписаний і оприлюднений, то регіональною кадровою політикою займеться Кирило Тимошенко. Від цього варіанту голова ОПУ не в захваті, але президент велів "працювати разом".

Читайте також: Місцеві вибори 2020: хто з кандидатів в мери, за даними екзит-полів, перемагає в першому турі

25 жовтня в Україні   відбулися місцеві вибори. Громадяни обирали депутатів районних, сільських рад, селищних і міських голів у всіх 24 областях країни. ЦВК вже опрацювала 100% даних щодо явки, згідно з якими, на місцевих виборах   проголосували 36,88% виборців. Зокрема, віддали свій голос більш 10,5 млн українців.

Громадянська мережа "ОПОРА" і "Комітет виборців України"   оцінили проведення місцевих виборів 25 жовтня.  Загалом організації позитивно висловилися щодо голосування, однак не обійшлося без порушень. Також в "ОПОРІ" вважають, що в деяких містах   можливий другий тур виборів мера.

При цьому згідно з екзит-полами, "Слуга народу" провалилася практично по всій Україні. Це голосування відбулося на користь місцевих важковаговиків. Мери міст виграли практично скрізь, незалежно від того, чи вважаються вони корумпованими чи ні.

При цьому в Associated Press відзначили, що президент Зеленський і партія "Слуга народу" не пройшли тест місцевими виборами. Спостерігачі спрогнозували, що після муніципальних виборів політичний тиск на Зеленського триватиме.

Детальніше про те, хто, як і для чого бере владу в обласних центрах України 25 жовтня, читайте в передвиборному проекті ZN.UA "Країна по поличках" (українською ітаросійською мовах).