UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія похвалила Україну за прискорення реформ у напрямку євроінтеграції

У Британії були побоювання, що Україна не встигне виконати всі умови для підписання угоди про асоціацію. За словами Девіда Лідінгтона, дуже важливо, щоб цей процес тривав і надалі, після підписання євроінтеграційних законів.

Україна суттєво активізувала свою роботу на шляху виконання умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію на листопадовому саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі, вважає міністр у справах Європи Міністерства закордонних справ Великобританії Девід Лідінгтон.

"Ще у березні 2013 року мене дуже турбувало те, що реформи в Україні відбуваються дуже повільно. Але вже після літніх канікул у парламенті ми стали свідками того, що демонструється певна активність, український уряд і Верховна Рада демонструють певне бажання", - сказав британської міністр говорячи про перспективи підписання Угоди.

При цьому, додав він, важливо, щоб цей процес в Україні продовжився. "І коли буде прийматися рішення, нам необхідно певне підтвердження того, що конкретні реформи проводяться і впроваджуються у життя, і Україна буде віддана цим реформам, особливо у сфері верховенства права", - підкреслив він.

За його словами, у цьому контексті позитивним є прийняття рішення стосовно проведення повторних виборів на окремих округах. "Ми будемо спостерігати, яким чином будуть проводитися ці вибори", - сказав він.

Також міністр позитивно оцінив роботу на шляху реформування прокуратури в Україні і висловив сподівання, що український парламент прийме всі необхідні рішення у цьому напрямку.

"Я б дуже хотів, щоб у мене була можливість сказати своєму прем'єр-міністрові, що Україна власне виконала всі ці умови, і вона перебуває на тому етапі, який дозволить підписати цю Угоду. Я цього дійсно щиро бажаю", - резюмував він.

Саміт Східного партнерства, на якому Україна може підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом, складовою частиною якої є створення зони вільної торгівлі, відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі. Підписання відбудеться, якщо Київ виконає вимоги Брюсселя: припинення політичних переслідувань опозиції та проведення реформ. !zn

Читайте також:

Великобританія готова ратифікувати Угоду про асоціацію ЄС-Україна

Кабмін схвалив проект Угоди про асоціацію з ЄС

Азаров: Угода про асоціацію з ЄС - не догма, її можна переглянути