UA / RU
Підтримати ZN.ua

Боррель назвав умову для нормалізації відносин з Росією

Голова європейської дипломатії назвав, що врятує відносини з ЄС.

Виконання Мінських угод є важливою умовою для нормалізації відносин між Росією і Євросоюзом. Про це повідомив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель за підсумками засідання Ради асоціації ЄС - Україна в Брюсселі в четвер.

Боррель нагадав про те, що в розмові з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим вказав на те, що ЄС захищає український суверенітет і територіальну цілісність.

"Було чітко сказано, що ми попросимо, щоб вони (Росія - ред.) виконували мінські угоди. Це сильна умова для відносин між Євросоюзом і Росією. Це було в порядку денному і багато обговорювалося. Я не буду вдаватися в деталі, але все, що стосується мінських угод, якщо вони не виконуються, то нормалізації відносин з Росією не буде", - заявив Боррель.

Відзначимо, президент України Володимир Зеленський виступає за перегляд Мінських угод. За його словами, "План спільних кроків" розісланий на розгляд всім сторонам, після чого буде запланована нова зустріч нормандської четвірки для його затвердження.

Читайте також: Боррель про допомогу Україні: «ЄС - не банк і не роздає гроші просто так»

Як повідомлялося, 22 лютого Боррель представить пакет заходів проти Росії, які можуть включати також санкції.

Детальніше про те, які чинники будуть впливати на проведення Сьомого засідання Ради асоціації Україна-ЄС, читайте в статті Миколи Точицького "Євроінтеграція в умовах COVID-19".