UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики були оформлені на наші державні шахти і за відомостями отримували там зарплату — Арахамія

Арахамія запропонував заборонити Порошенку заходити до Ради, якщо його вина буде доведена.

Голова фракції партії “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія запропонував не пускати до парламенту Петра Порошенка у разі, якщо висунуті йому звинувачення будуть доведені. Про це Арахамія повідомив у рамках підсумкової конференції, яку провела сьогодні партія влади.

На запитання журналістів про політичне переслідування Петра Порошенка, керівник фракції дав наступний коментар:

Бойовики, які стояли та стріляли в наших хлопців, були оформлені на наші державні шахти та за відомостями там отримували зарплату з наших із вами грошей. Ви вважаєте, що не потрібно розслідування? Ви вважаєте це за політичне переслідування? Я взагалі після того, як підтвердиться, якщо підтвердиться ця інформація, вважаю, що треба буде ухвалити рішення заборонити Порошенку входити до Верховної Ради. Я не знаю, як щодо Медведчука, але Медведчук ніколи й не казав, що він патріот. На відміну від Порошенка, котрий на кожному розі кричав, що він патріот, а потім таке робив… Якщо він це робив, то я думаю, що оцінка буде і політична, і суспільна”, — повідомив Арахамія.

 

П'ятому президентові України, народному депутату від "Європейської Солідарності" Петру Порошенку 20 грудня оголосили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. За версією слідства, замість ПАР Україна купувала вугілля в окупантів Донбасу.

У травні 2021 року журналісти Bihus.Info оприлюднили "плівки Медведчука" — понад 30 годин телефонних розмов 2014-2017 років, які нібито вів проросійський політик Віктор Медведчук (якому також вже оголосили підозру в держзраді) з кремлівськими посадовими особами та террористами "ДНР" та "ЛНР" про закупівлю вугілля в ОРДЛО та контролю над нафтопроводом "Самара-Західний напрямок". Людина, яку вважають Медведчуком, неодноразово зазначала, що узгоджує всі питання з “головним”, яким міг бути тодішній президент Петро Порошенко.

17 грудня Державне бюро розслідувань намагалося вручити Порошенкові повістку на допит у справі про вугілля, але експрезидент проігнорував слідчих: сів у машину і поїхав, вигукуючи слова, схожі на ненормативну лексику.

Читайте також: Порошенко повернеться в Україну наступного місяця — відеозвернення

Заступник начальника департаменту нагляду за органами держбезпеки Офісу генпрокурора Іван Кисилевич заявив, що п'ятого президента Петра Порошенка 23 грудня викликали до Держбюро розслідувань для проведення слідчих дій.