UA / RU
Підтримати ZN.ua

Богдан розповів, як вмовляв Зеленського йти в президенти

Рішення Зеленський прийняв ще у 2018 році, хоча розмови про це були і раніше

Володимир Зеленський остаточне рішення балотуватися в президенти України прийняв ще взимку 2018 року, проте підготовка до висування велася задовго до цього.

Про це в інтерв'ю Дмитру Гордону розповів ексголова Офісу президента України Андрій Богдан.

За його словами, на зустрічі в Одесі в 2016 році він переконував Зеленського спробувати реалізувати себе в якості кандидата в президенти.

"Повинна бути якась політичний майданчик, мінімальний фундамент, з якого ти можеш йти туди - в президенти. У мене є така фраза, яка, я вважаю, дуже сильно на нього вплинула. Що після серіалу" Слуга народу "ти дав людям якусь надію. якщо ти навіть не спробуєш, то вони розчаруються. Це буде черговий кидок. якщо у тебе не вийде і ти не виграєш, то ніхто тебе не дорікне, але якщо навіть не спробуєш, то так, ось особисто я розчаруюсь", - переказав Богдан зміст своєї розмови з майбутнім президентом.

За його словами, після цього Зеленський довго обговорював ідею висунення на пост глави держави в колі студії "Квартал 95".

"Він дуже довго думав. Рішення йти на президентські вибори було прийнято їм внутрішньо, думаю, 31 грудня [2018 року]. Питання, ставити чи не ставити новорічне привітання, дискутувалося 31 грудня", - стверджує ексголова президентського офісу.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив про те, що хотів призначити Богдана генеральним прокурором, але передумав. Президент зазначив, що в якийсь момент помітив, що главу Офісу влада псує, робить конфліктним. Тому в кінцевому рахунку Зеленський звільнив Богдана з ОП і перестав з ним спілкуватися.

Після цього Богдан написав пост в Facebook, в якому заявив, що є "носієм" чутливих "знань", які стосуються як самого Зеленського, так і всієї країни, і при цьому він буде залишатися порядною людиною.

11 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу глави держави. На його місце призначили Андрія Єрмака, який до цього був помічником президента.

Раніше колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що Зеленський ніколи не став би президентом України,   якби не Андрій Богдан.

Детальніше про рокіровку у владі читайте в статті головного редактора видання "Дзеркало тижня" Юлії Мостової   "Яка різниця".