UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен шокований руйнуванням корпоративного управління в "Нафтогазі" та сказав від чого залежатиме рівень підтримки США – ЦПК

США чітко розуміють, що корупція - це загроза нацбезпеці України, прирівняна до військової загрози з боку Росії.

Державний секретар США Ентоні Блінкен в розмові з представниками громадянського суспільства, бізнесу та антикорупційних органів України вказав, що рівень і якість підтримки України залежить від рівня проведення реформ в галузі управління та антикорупції, повідомила юристка, виконавча директорка та членкиня правління Центру протидії корупції Дар'я Каленюк.

"Основний месадж Блінкена: рівень та якість підтримки України від США прямо залежить від рівня проведення реформ у галузі доброго врядування та антикорупції. І маркером рівня проведення реформ - є МВФ", - написала Каленюк в Facebook в четвер.

Вона додала, що держсекретар не приховує шоку від руйнування корпоративного управління в "Нафтогазі".

"Для нього важливим є сильні антикорупційні інституції, зокрема припинення атак на антикорупційне бюро зі сторони влади. Визначальною буде судова реформа, успішність якої залежатиме від рівня залучення незалежних міжнародних експертів до очищення органів суддівського самоврядування", - пояснила Каленюк.

Глава американської дипломатії запитав, чим США можуть допомогти Україні ще крім висловлювання занепокоєння відкотом реформ в області антикорупції та доброго врядування.

"В США і в Держсекретаря є чітке розуміння, що корупція - це загроза нацбезпеці України, прирівняна до воєнної загрози зі сторони Росії. І що Кремль використовує корупцію в Україні для гібридної війни проти нас і загалом проти ідеї демократії", - резюмувала вона.