UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен і Кулеба провели телефонну розмову: про що говорили

Український міністр наполягає на наданні Україні ATACMS.

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провели телефонну розмову. Про це повідомили у міністерствах обох держав.

«Йшлося про розвиток контрнаступальних зусиль України, нещодавні розмови про справедливий і міцний мир в Україні, які відбулися в Джидді, а також про довгострокові домовленості щодо гарантій безпеки між двома країнами», — йдеться в повідомленні прес-секретаря Державного департаменту Метта Міллера.

Блінкен також підтвердив непохитну та постійну підтримку Сполученими Штатами захисту України від агресії Росії та незмінну підтримку сильної української армії та підзвітних оборонних інституцій.

У свою чергу, Кулеба написав про дзвінок у X (колишній Twitter)  і зазначив, що наголосив на потребі України в далекобійній зброї.

Читайте також: У WP розповіли, чому США не поспішають надавати Україні ракети ATACMS 

«Під час телефонної розмови ми з Державним секретарем обговорили подальші кроки щодо розширення глобальної підтримки Формули миру та рішень для розширення експорту зерна. Я подякував США за всю надану допомогу та наголосив на необхідності посилити можливості України шляхом надання ATACMS», – написав Кулеба.

Раніше у понеділок розмову із своїм американським колегою провів Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний.