UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість фінів підтримують вступ України до ЄС — опитування

Водночас, частина опитаних замислюється про наслідки, зокрема, про можливість зростання внесків до бюджету ЄС у разі приєднання Києва.

Більшість фінів позитивно ставляться до вступу України до ЄС, показали результати  опитування аналітичного центру EVA. Про це повідомляє Yle.

Читайте також: У ЄС вирішили зупинити процес вступу Грузії

55% респондентів переконані, що в майбутньому Київ добре підійде на роль члена ЄС, а 18% заявили про протилежну думку.

Багато опитаних також замислюються про наслідки вступу України до Союзу. Зокрема, 59% думають, що приєднання Києва значно збільшить внески інших країн до бюджету ЄС. 60% респондентів очікують, що членство України спровокує появу нової мобільної робочої сили на європейських ринках праці, зокрема й у Фінляндії.

Також, як показало опитування, 62% респондентів вважають, що вступ Києва до ЄС, ймовірно, призведе до ізоляції РФ від решти Європи.

В опитуванні EVA, присвяченому цінностям та настроям жителів Фінляндії, взяли участь 2087 респондентів.

Читайте також: Не буде вступу України в ЄС без вирішення «Волинського питання» – польський міністр

25 червня 2024 року розпочалися офіційні переговори про вступ України до ЄС, а 27 червня Київ та Євросоюз підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. За таких темпів припущення, що наша країна може стати повноправним членом ЄС до кінця 2030 року, вже не здається неймовірним.  Утім, зрозуміло, що попереду тривала й кропітка праця. Детальніше про це розповідала Юлія Самаєва в статті “Україна-ЄС. Шлях від “пісень і танців” до “вугілля і сталі” буде довгим”.