UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білорусь планує спільні з Росією навчання на кордоні з Україною

Білоруські війська з 1 грудня почнуть активно займатися бойовою підготовкою.

Міністр оборони Республіки Білорусь Віктор Хренін заявив, що Білорусь планує спільні з Росією навчання з прикриття південних кордонів країни, повідомляється на сайті Міноборони Білорусі.

Південними кордонами Білорусі якраз є кордон з Україною. За словами Хреніна, наразі всі війська перебувають у пунктах постійної дислокації, а з 1 грудня почнуть активно займатися бойовою підготовкою.

“Ми плануємо проведення навчань спільно з нашими колегами, основним стратегічним союзником — Російською Федерацією. Ми бачимо, як навколо наших держкордонів утворюються угруповання військ як на західному, так і на південному напрямках. Активно мілітаризуються країни-сусіди, і це не може нас не турбувати, тому ми змушені планувати заходи у відповідь”, — заявив Хренін.

Також міністр оборони Білорусі зазначив, що наступного року Білорусь та Росія не планують проводити масштабні навчання "Захід" та "Щит Союзу". Але у військ заплановано комплекс заходів на середньострокову перспективу щодо прикриття південних кордонів Білорусі.

Самопроголошений президент Білорусі Аляксандр Лукашенка натякнув, що у разі нападу РФ на Україну підтримає Путіна. Білоруський диктатор заявив, що Мінськ осторонь не залишиться.

Читайте також: Агресивні автократичні країни розширюють свій вплив на глобальній арені — The Economist 

Аляксандр Лукашенка вирішив звинуватити Сполучені Штати у використанні країн Балтії, Польщі та України у бажанні розв'язати війну.