UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білий дім спростував повідомлення ЗМІ про те, що Байден попередив Зеленського про "неминуче" вторгнення РФ

Телефонна розмова між Зеленським і Байденом відбулася 27 січня і тривала майже півтори години.

Адміністрація президента США спростувала повідомлення ЗМІ про те, що Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським попередив про "неминуче" вторгнення Росії. Спростування повідомлення, поширеного кореспондентом CNN, опублікувала представник Ради нацбезпеки Білого дому Емілі Хорн у Twitter.

"Це неправда. Президент Байден сказав, що існує явна ймовірність того, що росіяни можуть вторгнутися в Україну в лютому. Він раніше говорив про це публічно, і ми попереджали про це протягом кількох місяців. Повідомлення про щось більше або відмінне від цього повністю хибні", - заявила Хорн.

Спростовувати довелося повідомлення кореспондента CNN Метью Ченса, який з посиланням на високопоставленого українського чиновника повідомив, що Байден у розмові із Зеленським говорив наступне:

Читайте також: У Кремлі пояснили, чому для Путіна «не страшні» санкції США

Раніше президент США Джо Байден заявив, що у разі вторгнення РФ в Україну він готовий запровадити санкції особисто проти Путіна.

Про стратегію адміністрації Джо Байдена щодо стримування масштабної агресії Росії проти України читайте у статті Олександра Хари "Як Білий дім відповів Кремлю: навіщо Блінкен приїздив до Києва".