UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Батьківщина" вважає, що економіка України обвалиться через кредити влади

Українська влада випускає векселі замість розрахунків, а банківську систему країни нашпиговано облігаціями внутрішньої державної позики, вважають у "Батьківщині".

Через недолуге правління Віктора Януковича та його команди Україна третій рік поспіль живе тільки за рахунок кредитних ресурсів, про це в ефірі ТВі заявив керівник Центрального штабу партії Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"Вони беруть кредити скрізь: ззовні, фактично випускають векселі замість розрахунків за енергетику, банківську систему нашпиговано облігаціями внутрішньої державної позики. Фактично кредити накладаються на кредити", - зазначив він.

При цьому Турчинов підкреслив, що ця фінансова піраміда найближчим часом має обрушитися.

Також він нагадав, що півроку тому "влада розповідала, наскільки сильно любить Росію і розглядала питання вступу до Митного союзу". "Курс змінився, тому що ЄС і МВФ можуть відкрити більшу кредитну лінію, ніж Росія", - додав Турчинов.

На його думку, через штучну кризу, яку створила влада, може відбутися обвал економіки.

"У такому разі комуністи і представники РФ будуть звинувачувати в обвалі економіки підписану угоду з ЄС", - зазначив він.

"Найнебезпечніша ситуація, яка може статися - підписання угоди і обвал економіки. Причому - зовсім не пов'язані речі", - заявив Турчинов.

За його словами, щоб угода з ЄС набула реального змісту, "є тільки один механізм - зміна цієї влади". !zn

Читайте також:

ПДВ-векселів випустять на 12,03 млрд грн

Рада дозволила Азарову погашати тарифні борги векселями