UA / RU
Підтримати ZN.ua

Башар Асад відповість відмовою на пропозицію допомоги від українських "бездомних офіцерів"

"Добровольчий корпус", який готовий воювати за гроші, влада Сирії прийняти не готова. Своїх військових достатньо.

Сирійське керівництво не бачить необхідності в залученні добровольців з інших країн для боротьби з повстанцями, запевнив посол цієї республіки в Україні Мохамед Саїд Акіль.

"Наша країна не потребує солдатів, військової підтримки ззовні, оскільки в нас сильна армія ... Такої потреби немає", - сказав посол в інтерв'ю телеканалу "Інтер" у телесюжеті, показаному ввечері в п'ятницю, 31 травня.

В репортажі каналу мова йшла про те, що голова Всеукраїнського союзу бездомних офіцерів Сергій Розумовський, який незадоволений соціальним забезпеченням, ініціював створення добровольчого формування. Мета добровольчого корпусу - вирушити в Сирію для допомоги керівництву в боротьбі з повстанцями.

Згідно з інформацією "Інтера", представники цього союзу не раз пікетували Кабінет міністрів та Верховну Раду. Тепер же вирішили зібрати групу добровольців і поїхати в Сирію воювати "за Дамаск, за президента, проти повстанців, в обмін на громадянство, соціальний захист".

"Отримали багато звернень з Молдови, Російської Федерації, Білорусі... Причому хлопці від 19 до 23-25 років", - розповідає Розумовський.

Посол Сирії в Україні Акіль пообіцяв передати звернення добровольців президенту своєї країни, але вже зараз прогнозує, що у відповідь прозвучить відмова. !zn

Читайте також:

Російсько-український добровольчий корпус вирішив відправитися воювати за Асада

ЄС скасував заборону на постачання зброї сирійської опозиції

Туреччина поставить стіну на кордоні з Сирією

Опозиція і влада Сирії сядуть за стіл переговорів на мирній конференції