UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден зателефонує Путіну 30 грудня — Білий дім

Планується обговорення низки тем, включаючи майбутні спільні дипломатичні переговори.

Президент США Джозеф Байден проведе телефонну розмову з президентом Росії Владіміром Путіним у четвер, 30 грудня 2021 року, щоб обговорити низку тем, включаючи майбутні дипломатичні переговори з Росією, про це повідомляє сайт Білого дому.

У повідомленні Білого дому зазначається, що адміністрація Байдена продовжує вести широку дипломатію з європейськими союзниками та партнерами, проводячи консультації та координуючи загальний підхід у відповідь на нарощування військової сили Росії на кордоні з Україною.

Президент США останнім часом провів переговори з європейськими лідерами, а офіційні особи адміністрації Байдена на багатосторонній основі взаємодіяли з НАТО, ЄС та ОБСЄ. Офіційні особи також провели низку консультацій зі своїми колегами із країн східної Європи та у форматі B9, а також з Україною.

Глави США та Росії цього місяця вже мали двогодинну розмову з відеозв'язку. Білий дім та Кремль по-різному оцінили переговори Байдена та Путіна.

Глава Білого дому після спілкування з президентом Росії розповів про деталі переговорів, заявивши, що Путін отримав повідомлення США і все зрозумів.

Читайте також: Поки Путін залишається при владі, Росія становитиме загрозу для своїх сусідів — The Economist 

Про те, як не допустити ігнорування західними партнерами інтересів України, які інструменти дипломатично-психологічного впливу задіяти, щоб захистити безпекові інтереси нашої країни та надати їй статус учасника торгів із важливих для неї питань, читайте у статті Олександра Самарського "Як зберегти Україну під час торгів Путіна з Байденом».