UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден сьогодні виступить із заявою на заводі, що випускає Javelin

Уряд США шукає можливості збільшити виробництво протитанкових ракетних комплексів, які гарно себе зарекомендували в Україні.

Президент США Джо Байден сьогодні відвідає завод Lockheed Martin у штаті Алабама, який випускає ракетні системи Javelin. Згідно з програмою, поширеною пресслужбою Білого дому, американський лідер виступить з новою заявою про оборонну допомогу, що надається Україні. Виступ президента Сполучених  Штатів запланований на 22.00 за київським часом.

"Завтра президент їде до Трої в штат Алабама, щоб відвідати завод Lockheed Martin, який виробляє системи зброї, такі як протитанкові ракети Javelin, які адміністрація Байдена надає Україні та українцям, оскільки вони виявили себе дуже дієвими - ефективно використовувалися для захисту своєї країни від російського вторгнення, в тому числі для перемоги в битві за Київ", - йдеться в анонсі.

Читайте також: WP: США доведеться довго підтримувати Україну, але перемога над Путіним варта того

Військовий завод, який відвідає президент США, за попередні 20 років випустив понад 50 000 ракет Javelin, з яких 13 тисяч лише у минулому 2021 році. Наразі промислові потужності дозволяють виробляти до 2100 Javelins на рік. Але в американській адміністрації шукають шляхи для збільшення виробництва. Адже тільки на потреби України, від початку повномасштабної війни 24 лютого, Сполучені Штати надіслали понад 5500 протитанкових ракетних комплексів Javelin.

"Окрім огляду об’єкта, Джо Байден виступатиме з зауваженнями щодо допомоги у сфері безпеки, яку США надає, підкреслюючи терміновість прохання до Конгресу швидко прийняти фінансування, щоб допомогти Україні продовжувати успішно протистояти російської агресії та переконатися, що Сполучені Штати та наші союзники зможуть поповнити власні запаси зброї, щоб замінити те, що було надіслано Україні" - повідомляє Білий дім.

Нагадаємо, в рамках військової допомоги США, в Україну вже доставлено понад 70 гаубиць M777.