UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден після зустрічі з Йолем пригрозив КНДР: «Ядерна атака знищить будь-який режим, який її здійснить»

Щоб протистояти загрозі з боку КНДР, США та Південна Корея домовилися про посилення співробітництва у сфері ядерної зброї.

США вперше нададуть Південній Кореї центральну роль у стратегічному плануванні застосування ядерної зброї у будь-якому конфлікті з Північною Кореєю, в обмін на обіцянку того, що Сеул не нарощуватиме власний арсенал ядерної зброї, передає The New York Times.

Укладання угоди, яку обидві сторони називають «Вашингтонською декларацією», є центральним елементом офіційного візиту до США президента Південної Кореї Юн Сок Йоля, який зустрівся з американським президентом Джо Байденом у Білому домі.

Читайте також: Японія готується збити ракету КНДР із супутником у разі виникнення загрози

Як зазначає Associated Press, нові зусилля щодо ядерного стримування передбачають періодичне стикування американських підводних човнів з ядерною зброєю в Південній Кореї вперше за останні десятиліття, посилення тренувань між двома країнами та багато іншого.

Американський лідер виступив із прямим попередженням, що ядерна атака здатна привести до кінця будь-якого режиму, який наважиться її здійснити.

Раніше північнокорейський лідер Кім Чен Ин гостро відреагував на спільні військові навчання США та Південної Кореї, закликавши співвітчизників зміцнювати військову міць КНДР.