UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден буде приділяти увагу реформам і боротьбі з корупцією в Україні - Волкер

Низка реформ, проведених під час президентства Порошенка і особливо першого року адміністрації президента Володимира Зеленського, були поставлені під сумнів

Президент США Джо Байден і його адміністрація приділятимуть увагу стану реформ і боротьбі з корупцією в Україні.

Про це заявив американський дипломат, директор Інституту Маккейна, спеціальний представник Державного департаменту США по Україні (2017-2019 рр.) Курт Волкер в ході публічної дискусії, організованої Центром національної стійкості і розвитку спільно з Європейською Бізнес Асоціацією, передає «Інтерфакс-Україна».

"Буде приділено увагу стану реформ, боротьбі з корупцією, кроків, які повинна зробити Україна для своїх власних інтересів, щоб розвивати економіку, продовжувати реформи. І я думаю, що, як завжди, буде комбінація підтримки України і наполягання на тому, що є певні речі, яке решта світу не може зробити за вас, тільки українці можуть зробити їх самі", - наголосив Волкер

За його словами, ще одна сфера, в якій є очікування України і які при цьому є реалістичними, це продовження значної допомоги з безпеки України.

Водночас Волкер зазначив, що сторонній спостерігач бачить, що ряд реформ, проведених під час президентства Петра Порошенка і особливо першого року адміністрації президента Володимира Зеленського, були поставлені під сумнів в Україні.

"Є сили, які тепер борються проти них, і для уряду це боротьба - продовжувати їх. Чи то це земельна реформа, то чи декларації про незаконне збагачення членів парламенту - багато з цих речей були відкладені силами в суспільстві. І я вважаю, що одна річ, якої хоче адміністрація Байдена, МВФ - це, щоб вони повернулися", - сказав він.

Водночас Волкер зазначив, що не варто переоцінювати важливість телефонного дзвінка між президентами США і України.

Раніше тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що США продовжать роботу з Україною по широкому спектру загальних інтересів. Вона запевнила, що нове керівництво США активно підтримує Україну. 

Також Квін позитивно оцінила зобов'язання Зеленського провести комплексну судову реформу.