UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров заявив про готовність застосувати силу до протестувальників

Застосування сили до протестувальників Азаров обґрунтував необхідністю "убезпечити наших людей". Нагадав про нові закони, які набудуть чинності з 22 січня.

Керівництво України буде змушений застосувати передбачену законодавством силу, якщо протестувальники в центрі Києва не припинять протистояння, заявляє прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Якщо провокатори не зупиняться, то у влади не залишиться жодного іншого виходу, як застосувати передбачену законодавством силу і убезпечити наших людей", - сказав Азаров в інтерв'ю російському телеканалу "Вести 24".

Разом з тим, прем'єр висловив надію, що здоровий глузд все ж переможе.

При цьому він сказав, що питання про введення надзвичайного стану в Україні не варто, оскільки у влади є можливість вирішити проблеми та іншими способом.

Азаров також підкреслив, що з усіх правопорушень, які сталися до набрання чинності нового законодавства, будуть застосовуватися норми попереднього законодавства. У теж час, все карані діяння, які будуть вчинені після набрання чинності нових законів, будуть оцінюватися вже за новими законодавчими нормами.

"Закони набрали чинності з моменту опублікування і тому все, що відбувалося до сьогоднішнього дня, буде підлягати юрисдикції попереднього законодавства. А ось все, що відбуватиметься сьогодні-завтра-післязавтра, в наступні періоди, - це все вже юрисдикція нового законодавства", - повідомив прем'єр-міністр. !zn

Читайте також:

Янукович пообіцяв навести "громадський порядок"

Влада готується до зачистки Майдану з допомогою 8 тисяч силовиків

Банкова сумнівається в доцільності подальших переговорів з опозицією