UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азаров поїхав до Мінська підписувати меморандум з Митним союзом

31 травня український прем'єр візьме участь у засіданні ради голів урядів країн СНД у Білорусі. Під час візиту заплановано підписання меморандуму між Україною та ЄврАзЕС.

У п'ятницю, 31 травня, прем'єр-міністр Микола Азаров відвідає з робочим візитом Білорусь для участі в засіданні Ради голів урядів СНД.

Як очікується, під час візиту Азарова у Мінську буде підписано меморандум про поглиблення взаємодії між Євразійською економічною комісією та Україною, схвалений на засіданні Вищої Євразійської економічної ради в Астані.

Після підписання меморандуму заплановано спілкування Азарова з журналістами. Також тоді буде офіційно оприлюднено текст документа.

Проект меморандуму напередодні потрапив у розпорядження DT.UA. Згідно з текстом документа, Україні надається можливість бути присутньою на відкритих засіданнях Вищої Євразійської економічної ради; на відкритих засіданнях Ради Євразійської економічної комісії без права участі у принятті рішень; на засіданнях Колегії Євразійської економічної комісії без права участі у принятті рішень; а також направляти свої пропозиції в Євразійську економічну комісію.

Крім того, Україна "декларує наміри дотримуватися принципів, зафіксованих у документах, що формують договірно-правову базу Митного союзу і Єдиного економічного простору, і утримуватися від дій і заяв, спрямованих проти інтересів Митного союзу і Єдиного економічного простору".

За інформацією DT.UA, переговори з узгодження тексту меморандуму тривають і в остаточний текст документа можуть бути внесені зміни. !zn

Читайте також:

Проект Меморандуму між Україною і Митним союзом (документ)

Меморандум про статус України в Митному союзі виявився лише "рамковим документом"

Тимошенко вимагає від Януковича текст Меморандуму про статус України в Митному союзі

В ЄврАзЕС поспішили заявити, що отримання статусу спостерігача закриє Україні шлях в Євросоюз