UA / RU
Підтримати ZN.ua

Арештовано довірену особу злочинної організації, що контролювала посадовців міськради Одеси

Він може внести визначену судом заставу, але в будь-якому разі повинен буде виконувати низку зобов'язань.

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід у вигляді арешту для довіреної особи організаторів злочинного угруповання, яке тримало під контролем посадовців міської ради Одеси, бюджетні витрати й роботу комунальних підприємств населеного пункту, а також вдавалася до іншої корупції.

Рішення було прийнято за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро, погодженим Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, повідомила пресслужба САП у Telegram.

Альтернативою тримання під вартою учаснику злочинної організації суд обрав можливість внесення застави в розмірі 19,8 мільйонів гривень. Якщо гроші будуть внесені, то людина матиме низку обов’язків:

Читайте також: Суд позбавив мера Чернігова права обіймати держпосади на рік

Нагадаємо, що раніше Вищий антикорупційний суд заарештував двох інших підозрюваних у справі - одеського бізнесмена Бориса Кауфмана та його партнера ексдепутата Олександра Грановського.

Угруповання Кауфмана-Грановського, ймовірно, є наступником аналогічної схеми контролю над містом відомого одеського бізнесмена Володимира Галантерника, який перебуває у розшуку за створення злочиної організації. Серед фігурантів справи, окрім Галантерника, також є колишній прокурор Одеської області Олег Жученко та чинний мер Одеси Геннадій Труханов. В кабінеті останнього вчора також пройшли обшуки