UA / RU
Підтримати ZN.ua

Арахамія ініціює позачергове засідання Ради через кримінальні справи проти «слуг народу»

В монобільшості показово вимагають справедливого розслідування проти депутатів.

«Слуга народу» ініціюватиме проведення позачергового засідання Верховної Ради для заслухання керівників правоохоронних органів щодо справ, у яких фігурують народні депутати.

«Я ініціюю проведення позачергового засідання Верховної Ради, на якому ми маємо заслухати Міністра внутрішніх справ, Генерального прокурора і голову ДБР щодо справ народних депутатів. Ніхто з них не повинен ховатися від відповідальності за депутатським мандатом чи партійним квитком. Закон один для всіх!», - цитує керівника фракції Давида Арахамію пресслужба партії.

При цьому «Слуга народу» вимагає не тільки доповіді щодо членів власної партії Олександра Трухіна, Сергія Кузьміних, Олега Воронька та Артема Дмитрука, а й щодо Петра Порошенка та Віктора Медведчука.

Напередодні журналісти опублікували відео із нагрудної камери поліцейських за результатами ДТП 23 серпня 2021 року за участю народного депутата від партії "Слуга народу" Олександра Трухіна. На відео депутат  просить поліцейських «тихенько відпустити в ліс», а потім обіцяє "поговорити" з головою МВС Денисом Монастирським. Після цього керівник фракції партії "Слуга Народу" Давид Арахамія заявив, що Олександру Трухіну не місце ні у фракції, ні у партії "Слуга Народу".

Зауважимо, що ZN.UA раніше повідомляло про наявність у Нацполіції відео з місця події, яке  однозначно свідчить, що за кермом автомобіля був безпосередньо депутат Трухін. Також в поліції були в курсі, що депутат поводився вельми агресивно з представниками поліції, які прибули на місце ДТП.

Що ж стосується «обурення» «Слуги народу» та показове виключення Трухіна із партії лише після оприлюднення відеозапису журналістами, то сам депутат заявляв, що повідомив про аварію соратникам із партії одразу після інциденту. Попри це Трухіна не усунули і навіть не відсторонили з посади голови партійного осередку на Полтавщині та заступника голови бюджетного комітету у Верховній Раді, а президент Володимир Зеленський заявляв, що не бачить «нічого страшного» в ДТП за участю «слуги народу». 

Читайте також: Венедіктова доручила зареєструвати нове кримінальне провадження щодо Трухіна

Це вже другий скандал, навколо Міністерства внутрішніх справ та міністра Дениса Монастирського, який сильно б’є по рейтингу президента Володимира Зеленського. Першим був інцидент із уже колишнім заступником Монастирського Олександром Гогілашвілі, який влаштував скандал із правоохоронцями на одному з блокпостів у Краматорську, які зупинили його автівку, аби перевірити документи. Згодом ще й з’ясувалось, що в українського замміністра є російське громадянство, а його дружина неофіційно присутня на всіх зустрічах президента Зеленського. Ймовірно Марія Левченко була присутня і на обговоренні спецоперації із затримання вагнерівців, яка зірвалась в останній момент.