UA / RU
Підтримати ZN.ua

Анкара підтримує ідею розширення Альянсу — глава МЗС Туреччини

Позиція узгоджена з Ердоганом.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу закликав Росію та Україну знизити градус напруженості у відносинах та відмовитися від ескалації на кордоні, про це він заявив на підсумковій пресконференції в рамках зустрічі глав МЗС країн-учасниць НАТО у Ризі, повідомляє агентство Anadolu.

Щодо заданого питання про можливий вступ України до НАТО, Чавушоглу зазначив, що загалом Туреччина підтримує ідею подальшого розширення Альянсу, про що він неодноразово заявляв і додав, що ця позиція повністю узгоджена з президентом Ердоганом.

“Туреччина вірить у ефективність курсу на баланс між стримуванням та діалогом. Україні чи якійсь державі ніхто не зможе допомогти лише за допомогою санкцій”, — заявив Чавошуглу.

Турецький дипломат проанонсував намічену на 3 грудня розмову президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана з президентом Росії Владіміром Путіним. А сам Чавушоглу планує провести у Стокгольмі зустріч із міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що готовий стати посередником у вирішенні питання миру між Україною та РФ.

Читайте також: Росія готує широкомасштабне вторгнення в Україну — Держдеп США

В Офісі президента України вітали таку пропозицію президента Туреччини, проте Міністерство закордонних справ Росії заявило, що відкидає пропозицію Ердогана.