UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аналітики пояснили, як Росія використовує дипломатичні зустрічі з європейськими політиками

РФ намагається показати "альтернативну картину".

Російські чиновники продовжують використовувати дипломатичні зустрічі з європейськими політиками, щоб створити враження нібито Росія нормалізує свої відносини із Заходом, але підтримка РФ із боку Заходу є досить обмеженою.

Такий висновок зробили в американському Інституті вивчення війни (ISW) після аналізу зустрічі міністра закордонних справ Росії Сєргєя Лаврова з його угорським колегою Петером Сійярто в кулуарах Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.

Читайте також: "Жодної дискусії про Україну без України": глава Євроради відповів на лист Орбана

Лавров і Сійярто повторили стандартні кремлівські наративи про війну в Україні, засудили ймовірні "порушення прав людини в Україні" щодо її "національних меншин" і підтвердили, що російсько-угорські відносини продовжать розвиватися, незважаючи на "складну міжнародну ситуацію".

Читайте також: Лавров: В основі обговорень для проведення другого Саміту миру лежить неприйнятна для РФ українська Формула миру

Сійярто продовжив зусилля Орбана представити Угорщину як можливого посередника між Росією та Україною і заявив після зустрічі з міністром закордонних справ Китаю Ван І, що Угорщина виступає за збереження відкритих каналів зв'язку з Росією з метою «врегулювання конфлікту в Україні».

Читайте також: КНР цінує «посередницькі зусилля» Угорщини у війні в Україні — МЗС Китаю

Нагадаємо, Лавров підтримав позицію сенатора і кандидата на посаду віцепрезидента США Джея Ді Венса щодо військової та економічної підтримки Штатів для України.