UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович наполягатиме, щоб парламент на позачерговій сесії вніс зміни до закону про місцеві вибори

Президент України Віктор Янукович буде наполягати на проведенні позачергової сесії Верховної Ради для внесення змін до закону про місцеві вибори і внесе до парламенту свій законопроект вже 25 серпня.

Президент України Віктор Янукович буде наполягати на проведенні позачергової сесії Верховної Ради для внесення змін до закону про місцеві вибори і внесе до парламенту свій законопроект вже 25 серпня.

"25-го, відразу після Дня незалежності, я підпишу змінидо закону про вибори і буду наполягати, щоб відбулося позачергове засідання Верховної Ради, щоб ми змінили цей закон, і політичні сили вже мали можливість за оновленим законом брати участь у виборах ", - сказав президент в інтерв'ю журналістам у понеділок в Каневі.

Глава держави зазначив, що після того, як закон про внесення змін в місцеві вибори набув чинності, він викликав широкий резонанс у суспільстві. За словами В. Януковича нинішнє внесення змін до цього закону зумовлене необхідністю врахувати точку зору суспільства і політиків.

«Зараз на цьому етапі, я вважаю, що необхідно врахувати ту точку зору, яка сьогодні, фактично, склалася і в суспільстві, і в українському політикумі, тобто додати зміни до того закону, який уже був ухвалений, і який я на той час підписав, тому що я, за великим рахунком, нічого, окрім завзятої боротьби в самому парламенті, не бачив», – сказав Президент.

За словами Януковича, сьогодні він почув точку зору суспільства, різних політичних партій.

Нагадаємо, що про можливість позачергової сесії вже заявляв спікер парламенту Володимир Литвин.

Як повідомляло "Дзеркало тижня",  президент України Віктор Янукович прийняв принципове рішення внести зміни до  закону про місцеві вибори, який піддався різкій критиці опозиції і експертів.

За даними джерел "ДТ", Янукович на даний момент схвалив дві поправки до закону. Перша: запропоновано відмінити норму, яка надає право висування кандидатів на виборах від місцевих партійних організацій тільки за умови, якщо така парторганізація зареєстрована не пізніше, ніж за 365 днів до голосування. Це дозволить представникам "молодих" партій, у тому числі і провладній орієнтації, брати участь у виборах в набагато більшій кількості територіальних громад.

Друга: у зв'язку з тим, що територіальні комісії створюються ще до початку висунення кандидатів на виборах, пропонується змінити і лібералізувати принцип їх формування.

Вибори в місцеві органи влади відбудуться 31 жовтня 2010 року.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна"