UA / RU
Підтримати ZN.ua

22 грудня на Майдані знову пройде Народне віче

Лідери опозиції знову кличуть українців на Народне віче у неділю, щоб нагадати Януковичу про себе і про те, що є люди, які все ще хочуть змін.

Лідери опозиційних сил Арсеній Яценюк, Віталій Кличко Олег Тягнибок заявили про проведення у неділю, 22 грудня, о 12:00 Народного віче на Майдані Незалежності і закликають українців приєднатися.

"Вся країна бачила цинічне інтерв'ю президента Віктора Януковича. Вся країна чула цинічний звіт генпрокурора Віктора Пшонки. І вся країна зробила висновок, що вони живуть в іншій державі - там, де немає проблем і заторів , де ніхто не має власної думки, а жорстокий розгін мирних демонстрантів з кийками і арештами - це "незначне перевищення повноважень" і "нейтралізація купки провокаторів", - йдеться у заяві трьох політичних сил, оприлюдненій на сайті партії "Батьківщина".

"Саме тому Віктору Януковичу слід знову нагадати, що ми - є! Ми, люди, які хочуть змін, почуваються громадянами, а не рабами, хочуть жити, а не існувати", - закликали лідери опозиції.

Нагадаємо, народні віче проходять по неділях з початку акцій протесту. У цю неділю, за інформацією прес-служби, зі сцени на Майдані виступлять гурти ТНМК, Мотор'ролла, KOZAKsystem, Гайдамаки, Ролекс, Крамбамбуля (Білорусь), а також виконавці Тарас Чубай, Марічка Бурмака, Ніна та Антоніна Матвієнко, Арсен Мірзоян.

Масові акції прихильників євроінтеграції у Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом країни про припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, яке планували на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі. Після того, як Угоду не було підписано, протести посилилися. У ніч на 30 листопада представники спецпідрозділу МВС "Беркут" жорстоко розігнали протестувальників на Майдані Незалежності, 1 грудня пройшли заворушення на вулиці Банкова. Після цього до протестних акцій приєдналося ще більше число людей. !zn

Читайте також:

Яценюк, Тягнибок і Турчинов фігурують у справі про захоплення влади (відео)

Опозиція збирає Народне віче проти Митного союзу

Українці в США, Канаді, Європі та Австралії підтримали Народне віче на Євромайдані (фото)