UA / RU
Підтримати ZN.ua

13 років в'язниці самі себе не відсидять — Україна нагадала Януковичу про термін, що його чекає

Офіційний акаун країни відповів на чергову маніпуляцію з боку президента-втікача.

Екс-президенту Віктору Януковичу, який втік із країни, нагадали, що на батьківщині на нього чекають 13 років в'язниці. Про це написали на офіційному акаунті України у Twitter.

"Чи може хтось, будь ласка, сказати Віктору Януковичу, який ховається в Росії, що 13 років в'язниці самі себе не відсидять", - написали в обліковому записі.

Цей вислів став реакцією на публікацію прес-секретаря Януковича Юрія Кірасира, який вже наступного дня після Дня гідності та Свободи опубікував черговий лист від безголо голови України.

У цьому маніпулятивному тексті Янукович запитує себе: "коли мирна Україна припинила своє існування, ставши воюючою країною?"

Янукович називає Україну "джерелом нестабільності в Європі", звідки "вимушені тікати мільйони громадян", які "рятуються від злиднів".

Екс-президент також заявляє, що війна перетворила Україну на "найбіднішу та нестабільну країну на континенті".

Читайте також: Україна відзначає День Гідності та Свободи

Раніше повідомлялося, що заступник голови департаменту у "справах Майдану" Офісу генпрокурора Денис Іванов розповів, що у період з 18 по 20 лютого 2014 року Віктор Янукович дзвонив своєму російському колегі Володимиру Путіну 11 разів. Під час брифінгу Іванов розповів, що тоді глави правоохоронних органів обох країн також перебували на зв'язку.