UA / RU
Підтримати ZN.ua

Арбітражний суд в Лозанні не допустив російських легкоатлетів до участі в Олімпіаді

Виняток зробили лише для російської стрибунки у довжину Дар'ї Клішиної.

Спортивний арбітражний суд (CAS) в Лозанні відхилив позов, поданий Олімпійським комітетом Росії та 68 російськими легкоатлетами, залишивши в силі рішення Міжнародної організації Легкоатлетичних федерацій про визнання російських спортсменів непридатними до участі в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро.

Як повідомляє прес-служба суду, рішення CAS було прийнято одноголосно. Таким чином, легкоатлетична збірна РФ залишається відстороненою від участі в Олімпійських іграх-2016 в практично повному складі.

Нагадаємо, 13 листопада, Рада міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) у зв'язку з допінговим скандалом прийняв рішення про тимчасове відсторонення російських спортсменів від участі у змаганнях, які проводяться під егідою IAAF.

За усунення російських легкоатлетів проголосували 22 з 24 членів Ради, проти - всього один, повідомляє агентство dpa. Генеральний секретар Всеросійської федерації легкої атлетики Михайло Бутов, який входить до Ради IAAF, в даному голосуванні участі не брав.

Дискваліфікація означає, що спортсмени і обслуговуючий персонал з Росії не мають права брати участь у міжнародних змаганнях під егідою IAAF та Олімпійських Іграх. виняток було зроблено лише для стрибунки у довжину Дар'ї Клішиної.

Тим часом, Міжнародний олімпійський комітет до кінця тижня відклав ухвалення рішення про можливе відсторонення збірної Росії від літніх Олімпійських ігор 2016 року.