UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд все ж відправив митрополита Павла під цілодобовий домашній арешт

Запобіжний захід було призначено на два місяці.

Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для митрополита Української православної церкви (Московського патріархату) Павла у вигляді цілодобового домашнього арешту, повідомили "Суспільне" та "Радіо Свобода" з зали суду.

Згідно з рішенням, запобіжний захід для колишнього намісника нижньої Києво-Печерської лаври "Паші Мерседеса" поки буде діяти протягом 60 днів. Його також зобов'язали носити електронний браслет, але відхилили інші клопотання прокуратури, зокрема щодо заборони спілкування з вірянами через публічні відео.

Митрополиту УПЦ МП до 30 травня не можна буде залишати місце проживання в селі Вороньків Київської області. Підозрюваний заявив, що там нібито "немає на чому спати, немає тепла, світла, немає кружки, ложки".

Читайте також: Митрополит Павло перетворився в "Пашу Мерседеса": погрожував палкою і не пускав журналістів у лавру

Вранці Служба безпеки України підтвердила, що повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу в розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії Росії проти України. За словами правоохоронців, вони мають обґрунтовану доказову базу щодо екснамісника нижньої Лаври.

Напередодні стало відомо що Павла викликали на допит у цій справі, а також провели обшуки в його помешканні. У суді прокурори просили відправити під цілодобовий домашній арешт митрополита Української православної церкви (Московського патріархату).

До цього УПЦ МП на чолі з "Пашою Мерседесом" відмовилася залишити територію нижньої Києво-Печерської лаври, хоча мала це зробити до 29 березня. Наступного дня митрополит накинувся з прокльонами на президента Володимира Зеленського та його сім'ю, а також на міністра культури й журналістів. Детальніше про ситуацію з виселенням УПЦ МП з Києво-Печерської лаври читайте в матеріалах Катерини Щоткіної "З рясами — на вихід!""Синод на марші" та "Монастирський переділ" для ZN.UA.