UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст хоче конфіскувати вагон-ресторан Медведчука

До переліку увійшло й інше майно зрадника, його дружини та пов'язаних із ними осіб.

Держава Україна планує конфіскувати вагон-ресторан колишнього народного депутата і кума Владіміра Путіна Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Про це йдеться у повідомленні Міністерства юстиції України.

Відомство подало до Вищого антикорупційний суд позовну заяву про конфіскацію майна подружжя зрадників.

Стягнути планують майно,  яким Медведчук та Марченко володіють прямо або опосередковано – через фізичних та юридичних осіб.

Зокрема, йдеться про 24 автівки, два повітряних судна – літак Gulfstream G650, гвинтокрил Bell-427, яхта «Романс 1», понад 20 обєкти нерухомого майна та понад тисячу одиниць історико-культурних та матеріальних цінностей: годинники, ювелірні вироби, картини, гарнітури, предмети інтер’єру, зокрема і залізничний вагон-ресторан із меблями.

Крім того,  Мін’юст заявив до конфіскації корпоративні права 22 юридичних осіб, зокрема це обленерго та телеканали; майнові права на вісім торговельних марок, а також кошти в еквіваленті близько 1,9 мільйона гривень.

“Медведчук Віктор Володимирович та Марченко Оксана Михайлівна є наближеними до керівництва Російської Федерації, перебувають в особистих дружніх зв’язках з президентом РФ Путіним В.В.”, – йдеться у повідомленні.

У травні голова АРМА Олена Дума повідомляла, що яхта колишнього народного депутата Віктора Медведчука “Royal Romance” перейшла під прапор України та набула статусу українського судна. 

Наприкінці червня Державне бюро розслідувань передало в управління Національному агентству з виявлення активів підприємство рідних братів колишніх народних депутатів від забороненої “ОПЗЖ” Віктора Медведчука та Тараса Козака, яке оцінюють у п’ять мільйонів доларів.

У 2022 році рішенням суду було заарештовано 279 картин, статуетки, посуд та залізничний вагон-ресторан, виявлені під час обшуку в будинку Віктора Медведчука.