UA / RU
Підтримати ZN.ua

ООН вивчає стан прав людини в Україні

У рамках процедури Універсального періодичного огляду Рада ООН із прав людини проводить регулярні огляди виконання всіма країнами — членами ООН — зобов’язань у царині прав людини.

Стан підготовки до другого циклу Універсального періодичного огляду для України про виконання зобов’язань у царині прав людини обговорювався під час зустрічі урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Валерії Лутковської з працівниками представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні. Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.

У зустрічі, що відбулася в Міністерстві юстиції України 17 січня, взяли участь постійний координатор ООН представництва ООН в Україні Олів’є Адам, новопризначений радник ООН із прав людини Представництва ООН в Україні Марк Ботанік і працівник управління верховного комісара ООН з прав людини Вреж Атабекян.

У контексті обговорення підготовки до другого циклу Універ­саль­ного періодичного огляду сторони обговорили програми співпра­ці, які реалізуються в Україні за сприяння ООН у царині прав людини.

У рамках процедури Універсального періодичного огляду Рада ООН із прав людини проводить регулярні огляди виконання всіма країнами - членами ООН - зобов’язань у царині прав людини. Ця процедура полягає в захисті країною національної доповіді з прав людини, а також проведенні інтерактивного діалогу з делегаціями інших країн у вигляді надання відповідей на поставлені ними запитання. За результатами такого обговорення країні можуть дати рекомендації щодо поліпшення стану захисту прав людини.