UA / RU
Підтримати ZN.ua

У КМДА розповіли про збільшення кількості тяжких хворих на COVID-19

"Так, якщо 1 серпня в столичних лікарнях перебували 87 пацієнтів, то станом на 20 серпня їх вже 130".

Директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург заявила, що у Києві зростає кількість захворювань на COVID-19 з ускладненнями. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

За її словами, до таких висновків прийшли на основі аналізу статистики госпіталізацій пацієнтів із коронавірусною інфекцією.

"Так, якщо 1 серпня в столичних лікарнях перебували 87 пацієнтів, то станом на 20 серпня їх вже 130. Причому за останню добу до медичних закладів поступили 34 людини. Це майже вдвічі більше ніж кількість госпіталізованих напередодні. Також спостерігається тенденція зростання рівня захворюваності й серед дітей", – зазначила чиновниця.

За її словами, ще одним фактом, що викликає занепокоєння, є збільшення кількості хворих, які потребують кисневої підтримки та підключення до апаратів ШВЛ.

"Намагайтеся частіше мити руки або використовуйте дезінфектанти кожного разу, коли торкалися предметів загального використання. За можливості відмовтесь від перебування в багатолюдних закритих приміщеннях, а якщо це необхідно – використовуйте захисні маски. Пам’ятайте, що маски необхідно регулярно змінювати. Це стосується і багаторазових – майте при собі кілька, а наприкінці дня їх треба прати перед наступним використанням. Щодня робіть вологе прибирання вдома, провітрюйте приміщення, адже використання кондиціонера при зачинених вікнах підвищує ризики розповсюдження інфекції. І обов’язково залишайтеся вдома при найменших ознаках недуги. Протестуйтеся та розпочинайте лікування під наглядом свого лікаря і не наражайте на небезпеку оточення", – додала Гінсбург.

Читайте також: МОЗ: Не бачимо підстав для запровадження обмежувальних заходів щодо COVID-19

Раніше міністерство охорони здоров’я України затвердило оновлені рекомендації щодо щеплень проти COVID-19, які розробила Всесвітня організація охорони здоров’я. Тепер для більшості людей достатньо зробити одне щеплення проти COVID-19, а ревакцинація через 6-12 місяців потрібна людям, що входять до груп ризику тяжкого перебігу хвороби.

Згідно з новими нормами – одне щеплення, або два щеплення для окремих груп, — це первинна вакцинація, а усі наступні – ревакцинація проти COVID-19.