UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція просить Росію "заблокувати" футбольних хуліганів

Міністр спорту Франції радіє, що УЄФА пригрозив порушникам серйозними санкціями.

Міністр спорту Франції Патрік Каннер звернувся до російської влади з проханням "заблокувати" футбольних хуліганів, які влаштували безлади в Марселі. До російської сторони він звернувся через свій Twitter, зазначивши, що англійці аналогічну умову вже виконали.

"Наші англійські друзі заблокували 3 тис. хуліганів. Просимо Росію зробити те ж саме. Така поведінка неприпустима. Я дуже радий, що УЄФА пригрозив порушників серйозними санкціями. Ми не дозволимо їм заважати проведенню турніру в нашій країні", - написав Каннер.

Nos amis Anglais ont bloqué 3 000 hooligans. Nous demandons aux Russes de faire de même #Euro2016 #BFMTV

- Patrick Kanner (@PatrickKanner) 13 червня 2016 р.

Як повідомлялося, заступник голови Держдуми РФ, член виконкому Російського футбольного союзу Ігор Лебедєв навпаки схвалив поведінка російських футбольних фанатів, які влаштували низка зіткнень з англійськими уболівальниками на Євро-2016.

Читайте також: Twitter склав збірну Євро-2016 з найпопулярніших гравців

Нагадаємо, уболівальники російської і англійської збірних влаштували ряд зіткнень в Марселі, в результаті яких постраждало близько 40 осіб. Крім того, російські фанати напали на вболівальників англійської збірної вже безпосередньо на стадіоні. У зв'язку з цим УЄФА відкрив справу щодо РФС. КДК УЄФА розглядає організацію заворушень, расистську поведінку і використання піротехніки російськими вболівальниками. Вердикт стосовно російської збірної буде винесено 14 червня.

Збірні Росії та Англії в першому турі Євро-2016 зіграли внічию - 1:1.