UA / RU
Підтримати ZN.ua

Знову до школи: на що варто звернути увагу батькам в шкільних укриттях

Згідно зі звітом влади, укриття мають близько 68% закладів освіти.

В Україні 2 вересня починається навчальний рік. З огляду на те, що в країні вже понад два роки триває повномасштабна війна розв’язана РФ, невід’ємною умовою офлайн навчання є укриття. На що батькам потрібно звернути увагу під час огляду укриттів у школі, куди піде їхня дитина, розповіла Альона Парфьонова у статті «Форма, укриття й торбинка безпеки: як батькам зібрати дитину до школи та переконатися, що там безпечно».

Влада відзвітувала, що оглянула майже 26,55 тис. об’єктів закладів освіти, а це близько 95%. Після перевірки виявилося, що укриття мають приблизно 68% із них: дитячі садки — 56,1%; школи — 74,7%. 

«Це означає, що відчиняться для очного навчання лише ті заклади, які мають придатні укриття. Близько 80% із них розташовані в школах. Під час освітнього процесу укриття закладів освіти доступні виключно для учнів і працівників школи», – пише авторка.

Читайте також: Очне навчання школярів можна організувати лише в одному районі Харківської області — ОВА

За словами Парфьонової, під час огляду шкільного укриття варто звернути увагу на те, аби:

Читайте також: Як підготувати дитину до школи

«Сходіть і подивіться, в яких умовах буде ваша дитина під час перебування в школі, якщо пролунає сигнал повітряної тривоги, — це питання значно важливіше за решту», – підсумувала авторка.

Парфьонова також розповіла, якою має бути «торбинка безпеки». Варто зазначити, що ринок миттєво зорієнтувався у даній ситуації. І вже можна купити готові торбинки. Коштують такі «торбинки безпеки» від 300 до 1600 грн. Усе залежить від наповнення. Одна воду, їжу, інформаційну картку й особисті ліки батькам доведеться покласти самостійно.